Lopende Projecten

Waterfabriek

Kimbanseke is de dichtbevolkte gemeente van Kinshasa. Een van het grootste probleem van mensen daar is het gebrek aan schoondrinkwater. Voor hun huishoudens gebruiken de meeste mensen of water uit de putten of regenwater. Water halen is een pure vrouwentaak, daarom moeten jonge meisjes die hun moeders mogen helpen een grote afstaand afleggen om water te vinden. Het gebruikte drinkwater dragen zich allerlei soorten van ziekteverwekkers. De belangrijke door water verspreide ziektes in Kimbanseke zijn o.a. amebiase, cholera, diarree, hepatitis, tyfus, dysenterie, buikgriep enz. Kinderen zijn de eerste slachtoffers. De kinderensterfte is daardoor fors gestegen in Kimbanseke. Omdat kraanwater niet overal bestaat, willen we een waterfabriek installeren. Mucolim heeft een marktonderzoek gedaan
naar het rendabel exploiteren van een installatie die gezuiverd drinkwater produceert en verkoopt. Met de hitte in Kinshasa zijn er voldoende afzetmogelijkheden voor drinkwater.

 Projectbeschrijving

 De gehele installatie zullen uit vijf delen bestaan:

- Voorraadvat van 5.000 liter met het te zuiveren water
-
Zuiveringsmachine
-
Vulmachine
-
Verpakkingsmachine
-
Filters

Verwachte resultaten

- Bijdragen tegen sommige kinderziektes ( diarree, buikgriep) zijn vermeden en afneemt
- De dagelijkse productie over een jaar verdubbelen

{gallery}gall2{/gallery}

 

 

Praktijkschool voor jonge ongehuwde moeders

 

Drie jaar geleden is de praktijkschool geopend. Met dit project hebben alleenstaande moeders een praktijkopleiding in ons wijkcentrum met succes gevolgd. Door dit succes staan er dit jaar weer meer nieuwe kandidaten, om de praktijk opleiding te volgen. Omdat de praktijkschool over weinig materialen beschikt, willen we meer materialen aanschaffen o.a. naaimachines, computers, föhns enzovoort. De alleenstaande moeders zijn tussen de 13 en 17 jaar oud. 

Overzicht van cursussen

 

Kappers en schoonheid cursus : 20 meiden
Knippen en naaicursus : 20 meiden

Gastvrijheid hotels, huishoudster  : 20 meiden

Kinderopvang : 20 meiden

Doelstellingen

-   Kans en toekomst geven aan jonge ongehuwde moeders zodat zij een passende
baan kunnen vinden na de praktijkschool in ons centrum.

-  Van alleenstaande en werkloze jonge dames, geschoolde arbeiders van maken.

 {gallery}gall3{/gallery}